Match: IF Brunskog United - Västanviks AIF 2 2-1 (2-1)

Startelvan: Alfred, Jesper, Hasse, Henric, Mohsen, Anton, Marco, Andreas, Javid, Khalil och Isak.
Avbytare: Victor och Kim

0-1 Javid H (18) (Ass: Marco)
1-1 ? (23)
2-1 ? (40)

Vilja och motivation brukar kunna räcka långt och idag bar det hemmalaget till sin första tre poäng i serien! Vi gör en riktig usel match ikväll, jag som lagledare får ta på mig ansvaret för denna förlust!

Vi kan inte använda ursäkten av en miserabel gräsmatta för det var lika för bägge lagen. Inte ens kan vi ursäkta förlusten på domaren, som inte tar en frilägesutvisning redan i den 19:e minuten eller dom två uteblivna straffsparkar på Anton, när vi själva inte klarade av att slå 5 meters passningar, när vi inte mäktar ta emot en passning och framförallt inte klarar av att höja matchenstempo.

Vi började matchen ändå rätt bra, inom matchens första 3 minuter hade vi en hörna med ett avslut i burgaveln och även en frispark som gick över ribban. Hemmalaget kontrade farligt i den 4:e minuten men inlägget blev för lång. I den 11:e minuten hade Khalil och Anton en fin samarbete som var nära att Anton kom i en mot en med målvakten. Med 14 minuter på matchuret hade Anton kommit till ett avslut som målvakten räddade.

Vi skulle göra 0-1 genom Javid efter en fin samarbete mellan khalil och Marco, lagkapten för dagen, Marco får bollen till Javid som är snabbast och får iväg ett skott mot mål som är tom och bollen rullar i mål! Minuten efter blir Khalil fälld när han är på väg att komma fri med målvakten men domaren ansåg att dom sprang ihop och istället för en friläges utvisning får vi inget alls!

I den 23:e minuten kommer första tydliga situation som visar att vi ikväll inte var närvarande när hemmalaget kommer i ett anfall, som inte gick allt gör fort och vi tappar markeringen på en hemmaspelare som kommer med i anfallet bakifrån och vi följer inte med i löpningen, resultatet blir att denna spelare fick hoppa upp och nicka i krysset utan någon som helst chans för Alfred i vårat mål, 1-1 kom allt för tidigt! Allt detta började med att han som slår inlägget står i offside men domaren såg det inte, men återigen hade vi följt med i målskyttens löpning hade det troligtvis inte blivit mål.

Vi blir stressade av detta kvitteringsmålet, det är väl så att killarna känner själva att det inte är mycket som fungerar varesig individuellt som kollektivt. Tre minuter senare är det nära 2-1 i en misstänkt offside situation. I den 32:a blir Anton fälld i straffområdet och då bollen hamnade hos en av dom våra gav domaren fördel av boll, har inte hört att regeln ändrats, har den det så får jag be domaren om ursäkt, i min värld ska det vara straff direkt! Minuten senare fick Marco se ett skott rensas på mållinjen. Fortfarande inne i den 33:e minuten så bjuder Marco, Anton och Khalil på en fin anfallskombination som tyvärr stannar vid att vi inte fick till inspelet till Isak som hade bara att stötta in bollen. Istället åkte vi på 2-1 efter ett eget misstag. 2-1 i halvtid kändes onödigt och ändå rätt orättvist, trots ett svagt insats hade vi gjort tillräckligt för att gå in i paus med mer än 2-1 i baken!

I halvtid var alla överens om att vi kunde bättre och lösningen på vårat spel var att försöka spela med så få tillslag på bollen som möjligt då känslan var att hemmalaget inte skulle hänga med.

Vi startar 2:a halvlek mer eller mindre med ännu en straff som domaren valde att ignorera efter att Anton, återigen, blir fälld inne i straffområdet! Detta blev startskottet på det absolut sämsta vi har presterat denna säsong. Vi bommar 5 meters passningar, vi går inte i duellerna, vi behandlar bollen som om den var ett ägg och vi är rädda för att krossa ägget. Vi kan inte ta emot en boll och behöver 3,4,5 tillslag på den för att få den under kontroll!

Det är här som jag tar på mig ansvaret också för att vi inte lyckades bryta mönstret som matchen var inne i. Både Kim och Victor kanske skulle ha kommit in tidigare än det dom gjorde.

Vi lyckades ändå komma nära kvitteringen i den 60:e minuten genom Isak, men han halkade i blötta gräsmattan när han är på väg att komma fri mot målvakten. Victor är nära att stötta in en frispark slagen av Marco i den 85:e minuten. Jesper hade ett bra skott från ca 25 meter som gick utanför i den 87::e minuten. I den 89:e var Victor nära igen men skottet gick tätt över. Hemmalaget gjorde det bra och lyckades få matchen dit dom ville, medan vi inte hade förmågan att ändra på matchbilden.